Beste leden en geïnteresseerden, met ingang van deze week gaan wij wekelijks een samenvatting maken van wat er is gebeurd en wat er aanstaande is. Doel is iedereen te informeren en overzicht te bieden ten opzichte van de diverse chats.

Uit de gelederen

Kader. Er is deze week gewerkt aan het opmaken van het handboek voor onze leden. Hierin komt alle informatie waarmee leden weten wat lid van IHGVV zijn in houdt. Het handboek wordt leidend bij alles. De missie is ondertussen publiek bekend, maar ook de visie is belangrijk en bepalend voor wat wij doen en gaan doen. Het kader heeft daarom deze week een eenvoudige maar doeltreffende visie opgesteld met bijbehorende uitleg die aan de leden is verstrekt.

Trainingsweekend. Het trainingsweekend staat qua programma en locatie in de steigers. We verwachten meer dan twintig leden. Naast de nodige sociale interactie heeft het weekend als doel om het omgaan met communicatiemiddelen te versterken én we gaan een nieuwe bevelstructuur bespreken en voor de manifestatie van 5 sep. toepassen. Ook is op het trainingsweekend ruimte om elkaar te leren kennen, maar ook jezelf! Voor het laatste hebben we een flight, fight, freeze gastles. Het belooft een interessant weekend te worden.

ICT vraagbaak. gebruik de vraagbaak, hij is er niet voor niets. Met name voor het manoeuvreren door onze online leden omgevingen en het gebruik op de smartphone kunnen we elkaar altijd van tips voorzien.

Preptalk. Een van onze leden heeft een mooi verslag gemaakt van een dag in het bos waarbij ze op zoek zijn gegaan naar eetbare planten. Zeer de moeite waard om te lezen, wij ontdekten in ieder geval dingen die we nog niet wisten!

Lange afstandscommunicatie. Steeds meer leden schaffen communicatie-middelen aan en regelmatig zijn er bijeenkomsten om met de middelen om te gaan. Ondertussen is er per mail een oproep gekomen van een zendamateur om een groep te starten van mensen die met dit onderwerp bezig zijn aan te leggen. Leden die interesse hebben en een verbindingspersoon willen worden kunnen contact zoeken met mail@zendamateur.info

Bodycams. Een van onze leden heeft spontaan bodycams aangeschaft en voor ons beschikbaar gesteld. We hebben hier niet direct een doel mee, maar de videobeelden zouden kunnen worden gebruikt om bijv. eigen inzet te evalueren. Heb jij ideeën over hoe we de bodycams zouden kunnen gebruiken of ben je er misschien heel erg tegen? Neem dan deel aan de discussie in de IHGVV-coördinatie topic dat hiervoor is aangemaakt.

Porto’s. Dankzij de inzet van een 4-tal leden zijn onze portofoons gereed! Tijdens het trainingsweekend gaan we dit even goed doortesten maar met de geschreven instructie en de configuratie die is samengesteld hebben wij goede hoop dat dit onze onderlinge communicatie sterk gaat verbeteren!

Media. We hebben een twitter account geopend: https://twitter.com/ihgvv_officieel vanuit dit account proberen we vooral met mensen die spreken over “nepveteranen” in dialoog te komen. We zijn uiteraard wel blij dat we met diverse defensie gerelateerde instanties met wederzijds respect in gesprek zijn. Deze week werd ons verzocht om samen met Duitse veteranen in een opname te komen, we hebben hiervoor bedankt, wij uitten ons niet politiek en onze collegae in Duitsland wel. Om framing te voorkomen vonden wij het daarom beter ons afzijdig te houden wat niet wil zeggen dat we de veteranen en oud-militairen in Duitsland uiteraard waarderen. De manier waarop we in (sociale) media zichtbaar zijn blijft een punt van aandacht, het handboek besteedt hier een heel hoofdstuk aan.

Herkenbaarheid/merchandise. We hebben 2 shirts die als “officieel” mogen worden gedragen door onze leden. Op dit moment is ons lid druk bezig de 2e serie te bedrukken en uit te geven. Er wordt ook een nieuwe serie badges gedrukt zodat die aan nieuwe, geverifieerde leden kunnen worden uitgedeeld.

Manifestaties en bijeenkomsten

Trainingsweekend 3 - 5 sep. is aanstaande. In de volgende nieuwsbrief doen wij verslag.

5 sep. belooft een grote bijeenkomst te worden waarbij we zelf ook met veel leden aanwezig zullen zijn. Het is voor ons met name interessant om te evalueren wat wij kunnen betekenen met onze missie in grote mensenmassa’s.

7 sep. is er een manifestatie stop de vaccinatiepas interesse vanuit onze leden is nog minimaal en er is ook weinig bekend over het hoe en wat.

11 sep. word er weer een manifestatie georganiseerd via Europeans united in Brussel. Er is brede interesse onder onze leden, maar vanuit het kader willen we eigenlijk graag dat Belgische veteranen en oud-militairen dit initiëren en dat wij, indien gewenst en veilig, aansluiten.

De wereld om ons heen

  • Potkaars zoekt een busje om de Ukes for Freedom mee te kunnen verplaatsen.

  • Er is van alles gaande rond vaccinatie/prikbussen maar wij hebben als IHGVV nog géén standpunt of inzet op dit onderwerp. Er wordt wel over gesproken in chats door onze leden, maar dit is niet formeel. Mochten er misstanden ontstaan en geweld, dan gaan wij overwegen of er een rol is.

Mutaties

  • Er is een oud-militair SGT 42PAINFBAT ´86 bij ons aangesloten.
  • Er is een lid teruggekeerd waar wij blij mee zijn.

Delen mag, tot volgende week!