Beste leden en geïnteresseerden, dit is onze wekelijkse nieuwsbrief, de samenvatting van wat er is gebeurd en wat er aanstaande is. We blikken terug op onze inzet op 11 september in Brussel en kijken vooruit naar de activiteiten de komende week.

Terugblik

Brussel 11 september. Met 14 leden zijn wij 11 september opgekomen in Brussel. Dit was voor ons de tweede keer in Brussel en hoewel we hadden gehoopt dat de Belgische veteranen en oud-militairen massaal aanwezig zouden zijn was er maar een handjevol. Vorige keer hadden we een confrontatie tussen politie en demonstranten, deze keer was dat ons startpunt, vlak bij het EU parlement. Op basis van informatie over de omgeving van een van onze Belgische leden hebben we onze inzet uiteindelijk aangepast aan de omstandigheden. Er waren minder Nederlanders dan vorige keer. De reacties waren positief, mensen waardeerden onze aanwezigheid. We zijn vanaf het begin in direct contact geweest met de politie van Brussel en hoewel deze in grote getalen aanwezig waren hielden ze afstand en is het niet tot confrontatie gekomen. We hebben oud-militairen en veteranen ontmoet uit België, Duitsland en Luxemburg, deze hebben we zoveel mogelijk vóór in de mars gevraagd te lopen. Eigenlijk was het onze bedoeling zo min mogelijk zichtbaar aanwezig te zijn, maar dit plan is uiteindelijk in overleg met de organisatie toch verlaten. Het was een mooie dag met goede inzet van alle buddyparen en we hebben er een aantal mooie internationale contacten aan overgehouden!

Uit de gelederen

Kader. We krijgen als kader ondersteuning bij onze vergaderingen en bij het beheren van de leden-informatie. Zeer welkome hulp die een stukje verlichting brengt! Het kader heeft al kort voorbesproken voor 18 september. We willen onze zichtbaarheid verlagen en doeltreffender inzetten op het ontmoeten van nieuwe leden en het verkrijgen van overzicht.

Porto’s. We worden steeds beter in het gebruiken van de portofoons, betere discipline en betere berichtgeving. Wel moeten we nog oefenen met de callsigns en het correct gebruiken van de spreeksleutel. We kregen in Brussel hulp van de “Mama”; een natuurtalent in radio discipline! Met lokale kennis en inzicht waren we steeds op de hoogte over de achterkant van de mars.

Media. Het aantal volgers op twitter neemt langzaam toe. Deze week was er geen speciale media aandacht. Mocht er in de Belgische pers informatie over ons zijn verschenen, dan horen we dat uiteraard graag.

Herkenbaarheid/merchandise. Een van onze leden heeft buttons ontworpen. Hiervoor is met de digitale pet rond gegaan. We hopen er bij de volgende manifestatie veel te kunnen uitdelen.

Manifestaties en bijeenkomsten

18 sep. is er de World Wide Demonstration in Amsterdam. Er zal een mars worden gelopen vanuit het Westerpark door de stad. Als afsluiter is er nog een activiteit in het Westerpark. Speciale aandacht in deze mars gaat uit naar jeugd en kinderen. Leden kunnen zich aanmelden via de agenda bij minder dan 20 aanmeldingen overwegen wij om geen inzet te doen.

De wereld om ons heen

Mutaties

Deze week 3 nieuwe leden:

  • Opgekomen als dienstplichtige bij van Heus, militair van 1982 tot 1987 TS-er, 42ste AFDVA B batterij en chauffeur M109, rang: Korporaal der 1ste klasse.
  • Een oud-militair Matlog KLu (infra); vliegbasis LW. 1999 - 2003. Beroeps geworden in 1998-8 via de KMA, rang: ELNT.
  • Dienstplichtige bij 43 tankbat 81- 6 Langemannshof als wapenhersteller, rang: Kpl.

Momenteel zijn er 3 aspirant leden die bezig zijn met de intake. Wij hopen hen ook spoedig te kunnen verwelkomen.

Delen mag, tot volgende week!