Mijn naam is Quintin van der Meulen (45), ik ben al ruim 19 jaar getrouwd met een verpleegkundige, maar vooral een lieve vrouw en moeder en samen hebben we drie prachtige kinderen. Nu ik mij heb aangesloten bij IHGVV betekent dit dat er ook tijd verdeeld moet worden tussen het thuisfront en IHGVV, maar dat zal voor ons allen gelden vermoed ik.

Ik heb destijds mijn opleiding gevolgd op de LTS in Steenwijk. Daarna ben ik verder gaan leren en heb ik de chauffeursopleiding op de streekschool in Zwolle gevolgd.

Na de opleiding moest ik als een van de laatste dienstplichtigen, lichting 95-8, mijn dienstplicht vervullen. Ik moest mij melden op het PIROC (Rij Opleidings Centrum) in Veldhoven. Daar heb ik mijn AMO (Algemene Militaire Opleiding) gevolgd en de opleiding tot 10-tonner chauffeur gedaan. Vervolgens heb ik paraat gestaan bij de 109 BTVA (VeldArtillerie) te Havelte. In die tijd heb ik overal tegenaan lopen schoppen als dienstplichtige, maar achteraf kijk ik terug op een hele mooie tijd. (Dat doen we toch bijna allemaal?)

Na mijn diensttijd heb ik bij verschillende werkgevers Nationaal- en Internationaal goederenvervoer gereden op de vrachtwagen. In 2010 heb ik de overstap gemaakt naar het OV (Openbaar Vervoer) en werd ik treinmachinist. Na een aantal heftige incidenten heeft mijn werkgever mij van de trein ‘gehaald’ en mij om laten scholen tot buschauffeur op het streekvervoer. In het begin begreep ik deze beweegreden niet zo goed, maar achteraf besefte ik pas het waarom en realiseerde ik mij dat het een heel bewust advies was van mijn werkgever. Het was om mij te beschermen!

In mijn vrije tijd ben ik veel bezig met modeltreinen en met klussen aan auto’s. Verder steek ik graag mijn handen uit om anderen te helpen, als het lukt.

Na de beelden van het extreme politie geweld op diverse media zag ik in maart de oproep van Ard Daniels voorbijkomen op Facebook, dat was voor mij reden om mij op 20 maart 2021 bij IHGVV aan te melden. De neutraliteit die deze groep uitstraalde op het Museumplein, opkomend voor de grondrechten, het voorkomen van dis-proportioneel geweld van zowel de politie als wel de demonstrant, dat sprak mij enorm aan. Tussen de demonstranten en politie en als het moet: het voorkomen van geweld naar een van deze twee partijen. Dit alles los van enige politieke voorkeur, want daar blijf ik verre van.

Ik zie potentie in de groep en wil graag kijken naar wat ik persoonlijk verder zou kunnen gaan bijdragen binnen IHGVV. Mijn sterke punten liggen vooral op het gebied van organiseren van transport e.d. Daarnaast ben ik een behulpzaam type. Een van mijn zwakke punten is het feit dat ik af en toe ook best wel eigenwijs kan zijn. Ik kan dan aardig door draven, net iets te ver gaan en bijt mij dan volledig vast in zaken totdat het is opgelost. Hierdoor wil ik nog wel eens het grotere plaatje uit het oog verliezen.

Ik ben geen fysieke vechter maar probeer altijd op een diplomatieke wijze problemen en uitdagingen op te lossen. Door mijn ADHD kan ik nog wel eens over-enthousiast zijn, maar wanneer men mij op een respectvolle wijze even terugfluit kom ik weer snel met beide benen op de grond.

Ik ben met IHGVV bij de manifestaties in Barneveld, Leeuwarden en Apeldoorn aanwezig geweest. Ik heb deelgenomen aan het eerste trainingsweekend (ergens in een polder). Het trainingsweekend heb ik als zeer prettig, maar vooral ook als zeer leerzaam mogen ervaren. Ik heb daar fijne leden nader leren kennen in een andere omstandigheid, geweldig en fijn om hierop terug te kunnen zien. Helaas kon ik 5 september niet mee naar Amsterdam, maar bij het zien van de beelden vind ik dat IHGVV al weer een mooi signaal heeft afgeven zoals in onze missie is verwoord!

Quintin van der Meulen, Kannonier b.d.