Verhalen

Persoonlijke verhalen geschreven door de mensen van In Het Gelid voor Vrijheid.

Kannonier b.d. van der Meulen

Mijn naam is Quintin van der Meulen (45), ik ben al ruim 19 jaar getrouwd met een verpleegkundige, maar vooral een lieve vrouw en moeder en samen hebben we drie prachtige kinderen. Nu ik mij heb aangesloten bij IHGVV betekent dit dat er ook tijd verdeeld moet worden tussen het thuisfront en IHGVV, maar dat zal voor ons allen gelden vermoed ik.

lees verder →

Dick de Sjaak

‘Dick de Sjaak’, met deze naam kwam er bij IHGVV onlangs een aanmelding binnen van een veteraan. Ik was nieuwsgierig en besloot eens kennis te maken. Dit is het interview dat ik hield met de persoon achter deze naam.

lees verder →

Fusilierstraditie

In 1992 ging de fuselierstraditie van de Garde Brigade Prinses Irene over van het 13e naar het 17e. Tijdens die overdracht vond er een uitreiking van invasiekoorden plaats in Normandië aan kersverse fuseliers van de Alpha-compagnie door veteranen van de Prinses Irene Brigade, die destijds gevochten hadden in WO II.

lees verder →

Erkend maar zeker niet 'vermeend'

Collega Veteranen,

lees verder →

Geen feest met Koningsdag?

Waar ik normaal geen moeite heb om m’n gedachtes op papier te krijgen, is dat vandaag anders. Ik denk aan gisteren, Koningsdag 2021, en ergens maakt die dag me verdrietig.

lees verder →

Vrede is de weg

Afgelopen zaterdag was een van de meest bijzondere dagen uit mijn leven. Daar staan in linie en een blok vormen tegen iets dat ingaat tegen alles dat waar wij ooit voor streden, en dat feitelijk nog steeds doen, is amper te beschrijven!

lees verder →